ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ARTAN VERGİLER DÜNYAYLA REKABETİ ZORLAŞTIRIYOR

ETO’nun temmuz olağan meclis toplantısında değerlendirmelerde bulunan ETO Başkanı Metin Güler, artan kurumlar vergisinin küçük kâr marjıyla iş yapan üreticilerin dünyayla rekabet edebilmesini zorlaştırdığını vurguladı.

Eskişehir Ticaret Odası’nın (ETO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Mustafa Çekiç Meclis Salonu’nda, Meclis Başkan Yardımcısı Atilla Sabahcı’nın konuşmasıyla başlayan toplantıda gündem maddeleri karara bağlandı. Toplantıda ekmek üretimi yapan firmaların talepleri doğrultusunda alınan karar ile Eskişehir’de 200 gram ekmeğin fiyatı 7 lira, 230 gram ekmeğin fiyatı ise 8 lira olarak belirlendi. Toplantıdaki konuşmasına ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın vefat eden babası Halil Nafız Ara için taziye dileklerini ileterek başlayan ETO Başkanı Metin Güler, odanın Temmuz ayında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Kuzey Çevre Yolu Eskişehir’in kronikleşmiş sorunu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Eskişehir milletvekillerini ziyaret ederek hem Eskişehir’in önceliklerini hem de üyelerin taleplerini dosya halinde ilettiklerini belirten Güler, Eskişehir’in kronikleşmiş sorunları olan Kuzey Çevre Yolu meselesinin bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini kaydetti. Şehirdeki konut fiyatlarının artışının önüne geçmek için yeni arsa üretiminin şart olduğunu belirten Güler, tüccarın krediye ulaşamaması, nitelikli personel sayısının azalması, işyerleri kira artışlarına da üst sınır getirilmesi ve tüccara sicil affı sağlanması noktasındaki talepleri de milletvekillerine aktardıklarını söyledi.

Akaryakıt artışı navlun giderlerini de yükseltiyor

Ülke ekonomisi hakkında da değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, kurumlar vergisi artışının küçük kâr marjıyla ayakta kalmaya çalışan üreticiyi zorlayacağını ve dünyayla rekabette bir adım geriye düşüreceğini dile getirdi. Akaryakıtta artan ÖTV oranlarının hem üreticileri hem vatandaşları ilgilendirdiğini belirten Güler, akaryakıt artışıyla birlikte navlun giderlerinin de yükseldiğini, bu artışların istemeden de olsa tüketiciye yansıdığını ve enflasyonu olumsuz olarak etkileyeceğini vurguladı. Güler, Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu ve potansiyelini harekete geçirdiğinde dünya sıralamasında üst sıralara kolaylıkla çıkabileceğinin de altını çizdi.  Güler, ETO’nun bu yıl 130. kuruluş yıldönümünü kutladığını belirterek, 130. kuruluş yıldönümü kapsamında bir dizi program ve faaliyet planladıklarını sözlerine ekledi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri