ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



AHMET ARA ENGELSİZ GÜNDÜZ BAKIMEVİ VE KREŞİ AÇILDI

ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın oğlu adına yaptırmış olduğu Odunpazarı Belediyesi Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşi protololün ve iş dünyasının katıldığı törenle hizmete sunuldu.

 

ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın oğlu adına yaptırmış olduğu Odunpazarı Belediyesi Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşi, 23 Haziran Cuma günü gerçekleşen törenle açıldı. ETO Başkanı Metin Güler’in, Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın, ETO meclis divanı ve yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı açılış törenine CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, OMEP Dünya Başkanı Mercedes Mayol Lassal,  Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ile iş dünyasının temsilcileri katıldı. Törende ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın oğlu Ahmet Ara, ailesi ve yakınları da yer aldı.

 

Ara: “Engelli çocuklara adil bir eğitim sağlamak için yola çıktık”

 

Törende konuşan ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, yakın zamanda kaybettiği eşi Fatma Ara ile birlikte engelli çocukların hayatlarını güzelleştirmek, onların ve ailelerinin yaşamlarında bir fark yaratmak hayaliyle Eskişehir’e bir engelli kreşi kazandırmaya karar verdiklerini söyledi. Hemen akabinde, engelli çocuklarımızın adil bir şekilde eğitim ve gelişim imkanlarından faydalanabilmesi ümidiyle yola çıktıklarını belirten Ara, Odunpazarı Belediye Başkanımız Sayın Kazım Kurt’un desteği ile oğlunun adını taşıyan Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakım Evi ve Kreşi’ni tamamlayarak, kıymetli yavrularımızın ve ailelerinin hizmetine sunmuş bulunduklarını söyledi.

 

Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’ya teşekkür

 

Törende konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, hem şehre hem de bölgeye yakışan önemli bir eserin hizmete sunulmasına vesile oldukları için ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür etti. Açılış Töreninde konuşan Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Yılmaz Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan bir eseri Eskişehir’e kazandırması dolayısıyla ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür etti. Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu ise Eskişehir’in Yunus Emre’nin şehri olduğunun altını çizerek ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’ya böyle anlamlı bir eser bıraktığı için teşekkür etti.

 

Ahmet Ara’nın ismi kreşte sonsuza kadar yaşayacak

 

Törende konuşan CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Odunpazarı Belediyesi ve ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın işbirliğinde çok değerli bir eser ortaya çıktığını belirterek, ortaya çıkan eserin tüm iş insanlarına örnek olması gerektiğini kaydetti. CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ise ortaya çıkan eserin tüm engellerin yüreklerde olduğunu gösterdiğini ve bu engellerin aşılması halinde her zorluğun aşıldığını kaydetti. Açılışta konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara tarafından yaptırılan eserin Eskişehir açısından olduğu kadar Türkiye açısından da önemli olduğunu söyledi. Ahmet Ara isminin kreşte sonsuza kadar yaşayacağını belirten Kurt, kreşte 60 çocuğun eğitim göreceğini sözlerine ekledi. Kreşte 11 öğretmen çalışacağını ve belediye tarafından kreşe toplamda 15 personelin sağlanacağını belirten Kurt, kreşin açılmasına vermiş olduğu destekten dolayı ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’ya teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol tarafından kurdele kesilerek, Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşi’nde incelemelerde bulunuldu.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri