ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO TÜYAP FUAR MERKEZİ’NDE 2. ENDÜSTRİ FUARI HEYECANI

Savunma sanayinin ve endüstrinin öncü firmaları ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nin ev sahipliğinde ikinci kez buluştu.

Türkiye’nin önde gelen havacılık, savunma sanayi ve endüstri devlerinin buluşma noktası olan Eskişehir Endüstri Fuarı 18 Ekim Salı günü ikinci kez kapılarını araladı. Savunma Sanayi Başkanlığı’nın desteğiyle ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen fuarda Aselsan, Havelsan, İşbir Elektrik, Roketsan, STM Savunma, TEI-TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş, TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. gibi Türkiye’nin öncü firmaları stant açtı. Fuarın açılış törenine Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Harun Çelik, Vali Yardımcısı Salih Altun,  Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, protokol, yabancı misyon temsilcileri katıldı.

Savunma Sanayi Başkanlığı’nın fuara olan desteği artıyor

Törende konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Harun Çelik,  Savunma Sanayi Başkanlığı’nın bu yıl düzenlenen endüstri fuarında çok daha güçlü bir katılımla yer aldığını belirterek, fuar kapsamında gerçekleştirilecek olan ikili iş görüşmelerine de geçtiğimiz yıla göre daha çok katılım beklediklerini kaydetti. Savunma Sanayi Başkanlığı olarak yetişmiş insan kaynağına çok büyük önem verdiklerini belirten Çelik, Eskişehir Endüstri Fuarına da üniversiteli gençlerin oluşturduğu 16 kulübün katıldığını söyledi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal ise, katma değeri yüksek ürünlerin imal etmenin Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirterek,  fuara katılan tüm firmalara teşekkür etti. 

Güler ikili iş görüşmelerine dikkat çekti

Törende konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir Endüstri Fuarı’nın ikinci kez kapılarını araladığını belirterek, fuara toplam 14 ülkeden 157 firma ve temsilciliğinin katıldığını söyledi. ABD, Japonya, Almanya, Çin, Fransa, İngiltere gibi ülkelerden de temsilciler bulunduğuna dikkat çeken Güler, fuarla birlikte eş zamanlı gerçekleşen ikili iş görüşmeleri sayesinde Eskişehir’deki firmaların savunma sanayinin önemli firmalarıyla bir araya gelme ve işbirliği için zemin oluşturma imkanı bulduğunu dile getirdi.

Fuara bu yıl 25 bin ziyaretçi bekleniyor

Fuarların düzenlemesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür eden TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarda ülkemizin ve Eskişehir’in değerli firmalarının Eskişehir Endüstri Fuarı’nda bir araya geldiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl fuarı 20 bin civarında kişinin ziyaret ettiğini belirten Ersözlü, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Eskişehir Endüstri Fuarı'na 25 bin civarında ziyaretçi beklediklerini kaydetti.

Sanayicilerden yüksek katma değer vurgusu

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehirli sanayiciler için endüstri fuarının ayrı bir önem taşıdığını belirterek, fuarın son yıllarda yüksek sesle dile getirilen yüksek katma değerli üretim ve ihracatın geliştirilmesine katkı sağlayacağını söyledi. Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ise, ESO olarak 1000 üyeyle, 7 milyar Dolar’a yaklaşan ciro ve 4 milyar dolara yakın ihracatla yola devam ettiklerini söyledi. Kesikbaş ayrıca fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri