ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ROMANYA İLE ESKİŞEHİR ARASINDAKİ İHRACAT HACMİ DAHA DA ARTACAK

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan ile bir araya gelen, Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Radu Onofrei her iki tarafında kazanabileceği ticari ve kültürel işbirlikleri gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Eskişehir Ticaret Odası şehrimizin ihracatını artırmak adına gerçekleştirdiği toplantılara her geçen gün yenilerini ekliyor. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan ve beraberindeki Yönetim Kurulu Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Radu Onofrei ile bir araya geldi. Toplantı 12 Kasım Pazartesi günü ETO Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Romanya ile Türkiye’nin ilişkilerin son yıllarda çok büyük mesafe kat ettiğini ifade ederek, “ Şubat ayında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde, Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanınız Sayın Atilla Korodi ve heyetinizle birlikte gerçekleşen toplantımızda da ifade ettiğim gibi, ülkelerimiz arasında ciddi işbirliği fırsatları bulunuyor. 2011 yılında 10 milyar dolar olarak gerçekleşen ticaret hacmimizi, bu işbirliği fırsatlarıyla daha ileriye taşımak bizim elimizdedir” diye konuştu.

Artık her iki tarafın da kazandığı işbirlikler yapmalıyız

Eskişehir Ticaret Odası’nın küresel vizyonu ve Romanya ile gerçekleştirdiği ticaret hacmi hakkında bilgiler veren Karacan, “Eskişehir Ticaret Odası olarak şehrimizin ihracatını artırmak adına tüm gayretimizle çalışıyoruz. Bu anlamda ikili ilişkilerimize oldukça önem veriyoruz. Bu bağlamda 2011 Yılı’nda Romanya’da Konstansa Ticaret Odası ile imzaladığımız Kardeş Oda Anlaşması bunun en güzel örneğidir. Hali hazırda ilişkilerimiz devam etmektedir.  Eskişehir Romanya’ya, 1 Ocak – 31 Ekim 2012 tarihi arasında 19.2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir.  Bu rakam geçtiğimiz yıla göre yaklaşık %11’lik bir artış göstermekle beraber yeterli değildir. Eskişehir’in gelişmiş teknolojik sanayisi ve köklü ticaret geleneğiyle Romanya’yla işbirliğine hazırdır. Artık her iki tarafın da kazandığı işbirlikleri yapmak zamanıdır” diye konuştu.

Romanya ekonomisi Türk yatırımcısının önemini fark etti

Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Radu Onofrei ise, Eskişehir ekonomisinin gücünün farkında olduğunu ve bu ekonomik gücü destekleyen kişi ve kurumlarla bir araya gelmek istediğini söyledi. Romanya ekonomisinin artık Türk yatırımcısının önemini anladığını belirten Radu Onofrei, “Romanya’nın Köstence Ticaret Odası ile anlaşma imzalamış olmanız ve bağlarınız bulunması çok önemli. Romanya ile Türkiye arasında başka bir dil var. O dil, dostluk ve kardeşlik dilidir. Eskişehir ile Romanya arasındaki 20 milyon dolarlık ihracatı 2 senede 200 Milyon dolara çıkarabiliriz. Bunun için karşılıklı heyetlerle daha çok temas ve toplantı gerçekleştirmeliyiz. Yatırım olanaklarını değerlendirmeliyiz. Bankalar arası işbirliğimizi de geliştirmemiz gerekiyor. 2013 yılında Türkiye ile Romanya arasındaki diplomatik ilişkilerin 135. Yılı kutlanacak. İlişkilerimizin ve ekonomik işbirliklerimizi çok daha ileriye taşıyabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri