ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO SORKUN ÇÖMLEĞİ’Nİ DE TESCİL ETTİRDİ

Yakın zamanda Sivrihisar İncili Küpe ve Sivrihisar Cebesi’ni Eskişehir adına tescil ettiren Eskişehir Ticaret Odası, Sorkun Çömleği’nin de coğrafi işaretini şehrimize kazandırdı.

 

Eskişehir Ticaret Odası, Eskişehir’in tescilli değerlerine ve lezzetlerine bir yenisini daha ekledi. ETO tarafından Sorkun Çömleği, Eskişehir’in ürünü olarak Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil ettirildi. Eskişehir Met Helvası, Eskişehir Çiböreği, Sivrihisar İncili Küpe ve Sivrihisar Cebesi’nin ardından tescil ettirilen Sorkun Çömleği ile birlikte ETO tarafından Eskişehir’e kazandırılan patentli ürün sayısı 5 oldu.

 

Sorkun Çömleği için kitap ve belgesel hazırlanmıştı

 

Geçmişi 700-800 yıl öncesine dayanan Sorkun Çömleği’nin korunması ve tanıtılması için Eskişehir Ticaret Odası tarafından bir dizi tanıtım faaliyeti gerçekleştirmişti. ETO ve oda bünyesindeki Eskişehir AB Bilgi Merkezi tarafından 2018 Avrupa Kültürel Miras yılı kapsamında, Sorkun Çömleği kitabı yayınlanmış ve aynı isimle belgesel film hazırlanmıştı. Sorkun Çömleği’nin gelecek nesillere aktarılması ve AB ölçeğinde tanıtılması amacıyla hazırlanan kitap ve film tescil için de ön ayak oldu.

 

Eskişehir’in değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz

 

Sorkun Çömleği’nin coğrafi işaretinin Eskişehir’e kazandırılması hakkında değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, 700 yılı aşkındır Eskişehir’de üretilen Sorkun Çömleği’ni şehrin tescilli ürünü olarak kabul edilmesinin sevincini yaşadıklarını kaydetti. Eskişehir’in değerlerine ve ürünlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydeden Güler, şehrin yöresel ürünlerin tescil edilmesi, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için gayret göstermeyi sürdüreceklerini dile getirdi. Eskişehir’e özgün her ürünün ve değerin kıymetinin bilinmesi ve şehre katma değer olarak kazandırılması için çalıştıklarını kaydeden Güler, oda olarak şehrin patenli ürün sayısını artırmak için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri