ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



İYİ PARTİ’NİN EKONOMİ KURMAYLARI ESKİŞEHİR TİCARET ODASI’NI ZİYARET ETTİ

İYİ Parti ekonomi kurmayları gerçekleştirdikleri Eskişehir programı kapsamında Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’i ziyaret etti.

Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Eskişehir İl Başkanı Eren Ekmen, İl Başkan Yardımcısı Kazım Karaca, Ekonomi Kalkınma Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Bakırhan, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hakan Özkara ve Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Can Pamir ile Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

“Pandemi gerçeklerle yüzleştirdi”

ETO Başkanı Güler, İYİ Parti heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, İYİ Parti heyetine Eskişehir’in ekonomik yapısı ve Eskişehir Ticaret Odası hakkında bilgi verdi. Eskişehir’in nitelikli ticaret ve sanayi altyapısıyla büyümeye açık ve cazip bir şehir olduğunu belirten Güler, pandemi sürecinde tüccar ve sanayici için ekonomik altyapının ne denli önemli olduğunun net olarak fark edildiğini ifade etti. Pandemi sonrasında Eskişehir Ticaret Odası tarafından yürütülen çalışmalara da değinen Güler, Anadolu’da pandemi sonrası açılan ilk fuarın Eskişehir Endüstri Fuarı olduğunu, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından himaye edilen etkinlikte 202 firmanın yer aldığını, ayrıca ETO tarafından düzenlenen B2B İkili İş Görüşmeleriyle 633 toplantı gerçekleştirildiğini belirtti. Pandeminin yıkıcı etkilerini hafifletmek için çalıştıklarını belirten Güler, “Tüccar ve sanayicinin değer üretebilmesi için uzun vadeli planlarla hükümetin, siyasi partilerin, iş dünyasının, sivil toplum kuruluşlarının farklı projelerle ortak hedefe doğru hareket etmesi gerekiyor.” sözleriyle de işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

“Yenilikçi projeler refahı arttırır”

İYİ Parti’nin Artagan Projesi’ni de incelediğini belirten Güler; yapay zeka ve blokzincir gibi teknolojilerin kullanılacağı yenilikçi projelerin hayata geçmesinin ülkemizin refah seviyesini arttıracağını belirtti ve projenin ismi gibi ülkemize bolluk ve bereket getirmesini diledi.

Yılmaz: “Eskişehir güçlü bir kent”

İYİ Parti delegasyonunu kabul ettiği için teşekkürlerini ifade eden İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, Eskişehir’in tarihsel olarak önemli bir yerleşim merkezi olduğunu, geçmişten bugüne kadar yakaladığı fırsatları doğru değerlendirdiğini ve bir birikim oluşturduğunu belirtti. Yılmaz ayrıca Eskişehir’in bu birikimle yetinmemesi gerektiğini daha da ileriye götürmesini gerektiğini sözlerine ekledi. Pandemi döneminin başta hizmet sektörü olmak üzere tüccar ve sanayicilerin büyük bölümü için ciddi riskler yarattığını belirten İYİ Partili Yılmaz, tüccar ve sanayiciler için geliştirdikleri politikalarla ilgili ETO heyetine bilgi verdi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri