ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ESKİŞEHİR MOBİLYA FUARI KAPILARINI ARALADI

ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen, Eskişehir Mobilya Fuarı (Eskişehir Mobilya İç Mimari, Halı, Aydınlatma, Dekorasyon ve Yan Sanayi Fuarı) gerçekleştirilen törenle açıldı. 23 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilen fuarın açılış törenine Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Arslan, ETO Başkanı Metin Güler, Tüyap Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Keşikbaş, Eskişehir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Cengiz Kalkan, Eskişehir Mobilya Sanayi Kümelenmesi Derneği (ESMOS) Başkanı Ertuğrul Tezgören ve iş dünyasının temsilcileri katıldı. Törende konuşan Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, insanın hayatının tamamında mobilyaya ihtiyacı olduğunu belirterek, mobilya fuarı vesilesiyle sektördeki üretici firmalarla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Ticari bağlantılarına ve üretim kapasitelerine katkı sağlamak, yerli üretimi desteklemek, iş geliştirmek isteyen mobilya sektöründeki ithalatçı ve ihracatçı firmaların Eskişehir’de buluştuğunun altını çizen Ayyıldız, fuarın Eskişehir’e ve Eskişehirdeki üreticilere hayırlı olmasını diledi.

Güler mobilya sektörünün bir araya gelmesinin önemini vurguladı

Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Fuar Kongre Merkezi Başkanı Metin Güler,   mobilya sektöründeki üreticilerin bir araya gelip birlikte iş yapabilmelerinin öneminin altını çizdi.Mobilya sektöründe Eskişehir'de daha önce fuarlar yapıldığını ancak bunların yeterli alt yapısı olmayan mekânlarda ve  panayır şeklinde organizasyonlar olduğunu belirten Güler,  mobilya sektöründe Eskişehir'de ilk kez profesyonel bir fuar düzenlendiğini ve fuarda stant açan firmaların tamamının Eskişehir'deki üreticilerden oluştuğunu söyledi. Güler,  fuarın mobilya sektöründeki firmalara hem rekabet hem de ürünlerini tanıtma fırsatı sağladığını belirterek, katılımcı firmalara ve fuarın düzenlenmesine katkı sağlayan kuruluşlara teşekkür etti.

Fuara 27 ülkeden ve yurt içinden toplam 25 bin ziyaretçi bekleniyor

Tüyap Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Eskişehir Mobilya Fuarı’nın ilgili alanda düzenlenen ilk ihtisas fuarı olma özelliğini taşıdığını belirterek, fuara yurt dışı ve yurt içinden 25 bine yakın ziyaretçi beklediklerini kaydetti. Fuar vesilesiyle yurt dışından 27 ülkeden iş insanının Eskişehir’e konuk olacağını belirten Ersözlü, yurt içinden de 30’ya yakın şehirden iş insanının Eskişehir Mobilya Fuarını ziyaret edeceğini kaydetti. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Arslan, mobilya sektörünün ihracat ve imalat sanayisi açısından çok önemli olduğunu belirterek, 1990 yıllarda var olan Türkiye genelinde çok önemli bir isme ve yere sahip olan Eskişehir Mobilyası kavramının çeşitli sebeplerle gerilediğini belirterek,  Eskişehir Mobilya Fuarı vesilesiyle şehirdeki üreticilerin yeniden üreticilerin bir araya gelmesinin önemli olduğuna dikkat çekti.

 Küpeli Eskişehir’de mobilya sektörünün köklü geçmişine dikkat çekti

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli ise kendisinin de mobilya sektörüne hammadde üreten biri olarak Eskişehir Mobilya Fuarı’nın düzenlenmesi vesilesiyle gururlandığını belirterek, Eskişehir’in geçmişinde çok önemli bir mazisi ve yeri olduğunu  vurguladı. Son dönemde Eskişehir’in mobilyacılıkta yeniden atağa kalmak için çaba gösterildiğini ve mobilya sektöründeki firmalara Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin desteğinin devam edeceğini altını çizen Küpeli, fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Keşikbaş ise, Eskişehir Mobilya Sanayi Kümelenmesi Derneği’nin oluşumunun önemine dikkat çekerek, Eskişehir’de mobilya sektörünün küllerinden yeniden doğacağına inandığını kaydetti. Kesikbaş fuarın düzenlenmesinde emeği geçen kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.  

Fuar Eskişehir’deki mobilya sektörüne katkı sağlayacak

Eskişehir’de profesyonel anlamda düzenlenecek olan ilk mobilya fuarının heyecanını birlikte yaşadıklarını belirten Eskişehir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Cengiz Kalkan, profesyonel anlamda ilk defa düzenlenen Eskişehir Mobilya Fuarı’nın ilerleyen yıllarda güçleneceğine inandığını dile getirdi. Eskişehir Mobilya Sanayi Kümelenmesi Derneği (ESMOS) Başkanı Ertuğrul Tezgören, fuarın tanıtımlarında Eskişehir’i mobilyanın doğduğu kent olarak ifade ettiklerini belirterek,  Eskişehir’de daha önce yapılan fuarlarının pazar yerlerinde, yol üstlerinde bulunan boş fabrikalarda yapıldığını ancak kapsamlı olarak ilk defa mobilya fuarı düzenlendiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından protokol ve iş camiasının temsilcileri fuarda stant açılan stantları ziyaret etti.

 

 

 

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri