ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO TÜYAP FUAR MERKEZİ’NDE 2’İNCİ TARIM FUARI

Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin çatısı altında ikinci kez düzenlenen Eskişehir Tarım Fuarı protokol ve iş dünyasının temsilcilerinin katıldığı törenle açıldı.

ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde ikinci kez düzenlenen Eskişehir Tarım Fuarı (Eskişehir 2. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı) kapılarını araladı. Covid-19 tedbirleri eşliğinde, 1 Eylül Çarşamba günü düzenlenen fuarın açılış törenine Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı ve Emine Nur Günay, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, belediye başkanları, protokol ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Vali Ayyıldız sürdürülebilir tarımın önemine dikkat çekti

Fuarda konuşan Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız tarım, hayvancılık ve gıda sektörünün stratejik bir değere olduğunu belirterek, özellikle koronavirüs salgınında güvenli gıdanın öneminin tüm dünyada anlaşıldığını dile getirdi. Sürdürülebilir kalkınma ve tarımın önemine dikkat çeken Eskişehir Valisi Ayyıldız, ülkemizin uyguladığı ileri ve sürdürülebilir tarım teknikleri sayesinde tarım ve hayvancılığını çok daha ileriye taşıdığını sözlerine ekledi.

Tarım ve hayvancılık için verilen destekler devam edecek

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ise, pandemi döneminde yaşanan gıda krizi tehlikesiyle birlikte tüm dünya ülkelerinin tarım ve hayvancılığa bakış açısının değiştiğini kaydetti. Günay, Türkiye’nin tarım ve hayvancılığa verdiği önemin ve desteğin artarak devam ettiğinin altını çizdi. AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ise,  fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, fuara duyulan ilginin Eskişehir’in aynı zamanda tarım şehri de olduğunu gösterdiğini söyledi. Avcı, fuarların Eskişehir’in sektörlerinin tanıtılması ve geliştirilmesine katkı sağladığını vurguladı.

Çakırözer’den tarımsal üretim vurgusu

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise, tarım fuarının yeniden düzenlenmeye başlamasından mutluluk duyduğunu belirterek, pandeminin ve yaşanan iklim değişikliği sebebiyle ülkelerin kendi kendine yetebilmesinin daha çok önem kazandığını kaydetti. Çakırözer çiftçiye ve üreticiye daha çok destek sağlanması gerektiğini de ifade etti.

Tarım sektörü 100 bin kişiyi ilgilendiriyor

Törende konuşan ETO Başkanı Metin Güler, tarımın yalnızca ülkemiz için değil şehrimiz için de çok önemli bir sektör olduğunu belirterek, Eskişehir’de yaklaşık 25 bin çiftçinin ve çalışanlarıyla birlikte 100 bine yakın kişinin tarım sektöründen geçimini sağladığını kaydetti. Tarımın aynı zamanda çok önemli bir ihracat kalemi olduğunu kaydeden ETO Başkanı Metin Güler, yüzölçümü Konya kadar olan Hollanda’nın 116 milyar dolardan fazla tarım geliri elde ettiğini vurguladı. ETO olarak Eskişehir’deki tüm sektörlerin gelişimi için çaba gösterdiklerini kaydeden Güler, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin ve bu merkezde düzenlenen fuarların bu hedefe hizmet ettiğini ifade etti.

Küpeli’den fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir’in sanayi kenti olmasının yanı sıra aynı zamanda tarım şehri de olduğunu belirterek, Eskişehir Tarım Fuarı’nın da şehrin bu yönüne katkı sağladığını kaydetti. Küpeli, Eskişehir Tarım Fuarı’nın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Fuar Eskişehir’in ve ülkemizin tarımına katkı sağlayacak

Fuarda konuşan Tüyap Bursa ve Tüyap Konya Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, pandemi sebebiyle iki yıl sonra Eskişehir Tarım Fuarı’nın düzenlendiğini belirterek, fuarın 5 gün boyunca Eskişehir’in ve ülkenin tarım sektörüne önemli katkılar sağlayacağını kaydetti. Ersözlü, yaşanan iklim değişikliği ve kuraklığına karşın tarım sektöründe gelişen uygulamaların da fuarda çiftçilere ve ziyaretlere sergileneceğini kaydetti. Konuşmaların ardından kesilen açılış kurdelesiyle birlikte protokol ve iş dünyasının temsilcileri fuara katılan firmaların stantlarını ziyaret etti.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri