ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ÜYELERİMİZE ETO TARİHİNİN EN BÜYÜK DESTEĞİNİ SAĞLADIK

Haziran meclis toplantısında konuşan ETO Başkanı Metin Güler, üyelere oda tarihinin en büyük finansman desteğini sağladıklarını belirterek, kısıtlama döneminde ticaret erbabının daha fazla mağduriyet yaşamaması için çalıştıklarını söyledi.

Eskişehir Ticaret Odası’nın Haziran ayı meclis toplantısı COVID-19 tedbirleri kapsamında tele konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın konuşmasıyla başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Haziran ayı meclis toplantısında konuşan ETO Başkanı Metin Güler, odanın pandemi döneminde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Tüccar ve sanayicinin COVID-19 salgını sebebiyle zor zamanlar yaşadığını, ETO’nun bu süreçte tüm üyelerinin yanında olmak için gayret gösterdiğini ifade etti.

Oda tarihinin en büyük maddi desteğini sağladık

ETO’nun pandemide üyelere özellikle finansal destek sağlamak noktasında çaba sarf ettiğini belirten Güler, salgın döneminde oda tarihinin en büyük finansal desteğini sağladıklarını, bu çerçevede üyelere 102 milyon liraya yakın destek sağlandığının altını çizdi. Üyelerin alım gücünü artırmak noktasında da işbirliklerine imza attıklarını belirten Güler, kamu bankalarıyla oluşturdukları tedarik zincirleriyle oda üyesi tüccarın peşin para olmadan 540 güne kadar vadeyle ürün veya hizmet alabildiğini dile getirdi. Ayrıca hali hazırda devam eden 2021 Nefes Kredisinin de üyelerin yoğun ilgisiyle devam ettiğini belirtti.

İşyerlerinde salgının artmasının önüne geçmek için çalıştık

Yalnızca üyelerin değil çalışanlarının da yanında olduklarını belirten Güler, ETO’nun yaptığı gıda desteğiyle pandemide toplamda 4600 kişiye yardım elini uzattığını söyledi. Odanın iş yerlerinde salgının önüne geçmek için de yoğun mesai harcadığını belirten Güler, oluşturdukları COVID-19 PCR Test Merkezleri’nden üyelerin uygun koşullarda yararlandığını, son dağıttıkları “Sağlıkla Çalışmaya Devam” logolu maskelerle birlikte üye işyerlerine 105 bin adet maske ulaştırdıklarını ifade etti. Salgının önüne geçmek için bilgilendirme faaliyetleri ve toplantılara da önem verdiklerini belirten Güler, bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğünün desteğiyle etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.

Kısıtlama sürecinde üyelerimizin mağdur olmaması için gayret gösterdik

Pandemi döneminde diğer bir görevin de üyelerin yaşadıkları sorunları ve özellikle kısıtlamalarda meydana gelen aksaklıkları çözmek olduğunu belirten Güler, bu doğrultuda odanın meslek komitelerinden meclisine birimlerinden yönetim kuruluna kadar yoğun bir tempoyla çalıştığını kaydetti. Sorunların çözümü için bakanlar, milletvekilleri ve TOBB nezdinde temaslar sağladıklarını belirten Güler, üyelerin kısıtlamalarla ilgili sorun yaşamamaları için odanın tüm kurum ve kuruluşlarla irtibat halinde görev yaptığını dile getirdi.

Fuar ve ikili görüşmeler 2022 yılında uluslararası olacak

Uzun bir aranın ardından Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin kapılarının yeniden açmasının heyecanını yaşadıklarını kaydeden Güler, Eskişehir Endüstri Fuarı ve İkili İş Görüşmeleri’nin Eskişehir’e çok yakıştığını belirterek, her iki organizasyonun da ilk kez yapılmasına rağmen hem katılımcı firmalar hem de ziyaret eden iş insanları tarafından övgüyle ve ilgiyle karşılandığını kaydetti. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Güler, Eskişehir Endüstri Fuarı ve İkili İş Görüşmelerini 2022 yılında uluslararası ölçekte daha geniş kapsamlı yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri