ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO’DAN DIŞ TİCARETTE MALTA HAMLESİ

ETO Başkanı Metin Güler ve Malta’nın Ankara Büyükelçisi Theresa Cutajar’ın gerçekleştirdiği toplantıda Eskişehir ve Malta arasındaki karşılıklı ticareti geliştirmek için atılacak adımlar ve Malta’nın yatırımcılara sunduğu fırsatlar değerlendirildi.

Malta’nın Ankara Büyükelçisi Theresa Cutajar karşılıklı ekonomik ilişkileri geliştirmek ve işbirliği için zemin oluşturmak amacıyla Eskişehir Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir ekonomisi hakkında Malta’nın Ankara Büyükelçisi Theresa Cutajar’a kısaca bilgi verdi. Eskişehir’in ticaret ve sanayi şehri olduğunu ve son yıllarda turizmde de ivme kazandığını belirten Güler, şehrin ihracatını geliştirmek ve Eskişehir’deki üretici firmaların yeni pazarlara ulaşabilmelerine destek olabilmek için stratejiler ürettiklerini kaydetti. Malta ile de bu yönde işbirliği yapabileceklerinin altını çizen Güler, Eskişehir’in ticaretin gelişmesine öncülük etmek için çalıştıklarını dile getirdi.

Malta’da faaliyet gösteren 400’den fazla Türk şirketi var

Malta ile Türkiye’nin ekonomik ve politik ilişkilerinin çok eskiye dayandığını belirten Malta’nın Ankara Büyükelçisi Theresa Cutajar, son iki ayda dış işleri ve savunma bakanlığı nezdinde karşılıklı iki temas sağladıklarını dile getirdi. Malta’nın AB üyesi olması, Kuzey Afrika’ya yakınlığı bakımından Akdeniz’de stratejik bir öneme sahip olduğunu belirten Cutajar,  Türk firmaların da bu avantajı kullandığını, ülkede faaliyet gösteren 400’den fazla Türk şirketi olduğunu dile getirdi.

Eskişehirli firmalar Malta’nın sunduğu fırsatları değerlendirmeli

Eskişehir Ticaret Odası ile Malta Ticaret Odası arasında işbirliği başlatılabileceğini ve her iki tarafın iş insanlarının birlikte iş yapabilmeleri için zemin hazırlanabileceğini belirten Büyükelçi Cutajar, Eskişehirli firmaların Malta’nın sağladığı coğrafi konum, iş yapma kolaylığı ve teşvik fırsatlarından yararlanabileceğini söyledi. Eskişehirli firmaların Malta’daki firmalarla işbirliği yaparak hem Avrupa Birliği hem de Kuzey Afrika’daki hedef ülkelere kolaylıkla ulaşabileceğini belirten Cutajar, Eskişehir Ticaret Odası’na gerçekleştirdiği ziyareti işbirliği için atılmış bir adım olarak gördüğünü sözlerine ekledi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri