ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



JAPONYA HÜKÜMETİNİN ORTAĞI ESKİŞEHİR’İN İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTU

Japonya hükümetinin koalisyon ortağı Komeito Partisi Genel Başkanı Natsuo Yamaguchi ve beraberindeki heyet, ETO ve ESO’nun işbirliğinde gerçekleşen toplantıda Eskişehir’in iş dünyasıyla bir araya gelerek işbirliği ve yatırım imkânları hakkında istişarede bulundu.

Eskişehir’in iş dünyası, bir dizi temas için şehrimize gelen Japonya hükümetinin koalisyon ortağı Komeito Partisi Genel Başkanı Natsuo Yamaguchi, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ve beraberlerindeki heyetle buluştu. Karşılıklı ekonomik ilişkiler ve Eskişehir’e yapılabilecek yatırımlar için ETO ve ESO’nun işbirliğinde gerçekleştirilen yemekli toplantıya Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli katıldı. Toplantıya ayrıca ETO, ESO’nun yönetim kurulu ve meclis divanı da eşlik etti.

Japonya’nın Eskişehir’de yatırım yapmasını arzu ediyoruz

Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in ihracatının % 20’sini havacılık ve ileri teknoloji sanayi ürünlerinin oluşturduğunu belirterek, şehrin beyaz eşya yan sanayi, yapı elemanları, makine ve gıda da söz sahibi olduğunu ifade etti. Eskişehir’in dünyanın birçok ülkesine 2.3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ancak Japonya ile ekonomik ilişkilerin istenilen seviyede olmadığını belirten Güler, “Karşılıklı ticaretimizi ve işbirliğimizi artırabilecek birçok alan var. Türkiye’de çok sayıda yatırımı olan Japonya’nın Eskişehir’de de otomotiv ve ileri teknoloji gerektiren alanlarda yatırım yapmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

 Sanayi, eğitim, kültür, AR-GE’de işbirliğine hazırız

Toplantıda konuşan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ise, Eskişehir’in tam anlamıyla bir yatırım kenti olduğunu belirterek, şehrin sanayi alt yapısı ve insan kaynaklarıyla büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi. Eskişehir ile Japonya arasındaki ekonomik ve kültürel işbirliğinin gelişmesi gerektiğine dikkat çeken Kesikbaş, “Temel hedefimiz Japonya ile çok daha büyük iş köprüleri kurabilmek. Bunun yanında eğitim, kültür, araştırma ve geliştirme ile ilgili ortak çalışmalar yapmak istiyoruz. Eskişehir olarak her türlü işbirliğine hazırız. Tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yatırımcılara her türlü imkânı sağlıyoruz

Toplantıda konuşan ve Eskişehir’in sanayi potansiyeli hakkında bilgi veren Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehirli üretici ve sanayicilerin Japonya’yı çok yakından takip ettiklerini söyledi. Eskişehirli sanayicilerin Japonya’nın AR-GE ve üretimdeki tecrübelerinden yararlanmak istediğini belirten Küpeli, “Eskişehir Organize Sanayi Bölgemizde yabancı yatırımcılara her türlü imkânı sağlıyoruz. Eskişehir kara ve demir yolunun merkezi konumunda ve yatırıma son derece uygun. Organize sanayi bölgemizde 42 binden fazla kişi çalışıyor. OSB’miz enerji başta olmak üzere tüm hizmetleri kendisi sağlıyor” dedi.

Temaslarımız karşılıklı ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacak

Toplantıda konuşan Komeito Partisi Genel Başkanı Natsuo Yamaguchi, Türkiye’nin sanayiyi yönünü temsil eden Eskişehir’in iş dünyası ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, Eskişehir’de hem sanayi kuruluşlarında incelemeler gerçekleştirdiklerini hem de Odunpazarı Modern Müze ve Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’ni ziyaret ettiklerini söyledi. Eskişehir’e ilk kez geldiklerini belirten Yamaguchi, gerçekleştirdikleri ziyaret ve temasların karşılıklı ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını dile getirdi. Eskişehir’in sadece sanayi olarak değil kültürel ve turizm olarak da cazibe merkezi olduğunu belirten Yamaguchi, Eskişehir ve Japonya arasında işbirliklerinin gelişmesi için destek olmaya hazır olduğunu vurguladı.

 

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri