ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ALMANYA İLE TİCARET VE VİZE KOLAYLIĞI GÖRÜŞÜLDÜ

ETO Başkanı Metin Güler, Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Michael Reiffenstuel ile gerçekleştirdiği görüşmede karşılıklı ticaretin geliştirilmesi için atılacak adımları paylaşarak, Eskişehir’deki iş insanlarına vize kolaylığı sağlamanın ekonomideki işbirliğine ivme kazandıracağını vurguladı.

Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Michael Reiffenstuel, karşılıklı ticaret hakkında istişarede bulunmak üzere Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ile bir araya geldi. Görüşmeye ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara ve ETO yönetim kurulu da eşlik etti. ETO Başkanı Metin Güler, Almanya’nın A.B.D.’den sonra Eskişehir’in en önemli ihracat partneri olduğunu belirterek, ticareti daha da geliştirmek için ETO olarak Almanya’da düzenlenen fuar organizasyonlarına katıldıklarını dile getirdi. Eskişehir’in fuar ve kongre turizmindeki atılımına da dikkat çeken Güler, kongre ve fuar turizmi için işbirliğine hazır olduklarına dikkat çekti.

Vize kolaylığı protokollerimize Almanya’yı da eklemek istiyoruz

Eskişehir AB Bilgi Merkezi’nin, Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği desteği ile Mayıs ayında okullarda “Bilim Karavanı” adı altında çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğini belirten Güler, kültürel işbirliklerinin karşılıklı ticarete de katkı sağlayacağına vurgu yaptı. Almanya ve Eskişehir’deki iş insanlarını bir araya getirmenin önemini de vurgulayan Güler, sektörel tanışma ve işbirliği toplantıları için ETO’nun üzerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduğunu kaydetti. ETO’nun İtalya, Fransa ve Macaristan ile vize kolaylaştırma anlaşmaları olduğuna dikkat çeken Güler, vize protokollerin sorunsuz olarak işlediğini, Almanya ile de yapılacak olan vize kolaylığı anlaşmasının hali hazırdaki ticari işbirliğine ivme kazandıracağını dile getirdi.

Eskişehir’de Türk Alman Ticaret Günleri düzenlenmesi için çalışacağız

Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Michael Reiffenstuel  ise vize kolaylaştırma protokolü ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, başkonsolosluğun vize bölümü yetkilileri ile görüşerek Eskişehirli iş insanlarına kolaylık sağlananması noktasında çalışma yürüteceklerini söyledi. İş dünyasının talebi olan vize kolaylaştırma için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Reiffenstuel, her iki ülkenin iş camiasını bir araya getirmek için de faaliyetler yürüttüklerini dile getirdi.  Geçtiğimiz günlerde Bursa’da “Türk-Alman Ticaret Günleri” etkinliği düzenlediklerini hatırlatan Reiffenstuel, aynı etkinliği 2020 yılında Eskişehir’de gerçekleştirmek için de çalışma başlatacaklarını sözlerine ekledi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri