ESKİŞEHİR AB BİLGİ MERKEZİ ÇEVRE BİLİNCİ İÇİN ÖĞRENCİLERLE ATÖLYE ÇALIŞMASI YAPTI

14.06.2021


Eskişehir Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren Eskişehir AB Bilgi Merkezi, Dünya Çevre Günü kapsamında anasınıflarında ve ilkokullarda çeşitli etkinlikler düzenledi.

14-16 Haziran tarihleri arasında, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteği ile “Lokumla Çevre Günü” etkinliği düzenlendi.  Çevre günü kapsamında Kurtuluş, Maraşel Fevzi Çakmak, 23 Nisan, Milli İrade, Korgeneral Lütfü Akdemir İlkokulları ile Seçil Akkurt ve Eczacı Faruk Erden Anaokullarında eğitim çalışmaları yapıldı. Uygulanan program kapsamında, profesyonel masal anlatıcıları ve yaratıcı drama liderleri tarafından, “Sıfır Kirlilik” çerçevesinde; öğrencilerin çevre kirliliğine karşı duyarlıklarının artmasına yönelik etkinlikler yapıldı. Ayrıca AB Türkiye Delegasyonu Lokum kitap serileri okunarak, öğrenciler ile doğaçlama çalışmalar gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında 7 okulda 520 öğrenci eğlenerek öğrenme tekniği ile keyifli vakit geçirdi.

ETO Başkanı Güler de çocuklarla bir araya geldi 

Program kapsamında, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler de Milli İrade İlkokulu’ndaki eğitim çalışmalarında öğrenciler ile bir araya geldi. Başkan Güler çocuklara hem karne hediyesi hem de Dünya Çevre Günü hediyesi olarak şapka ve hikâye setleri hediye etti.

Avrupa Birliği çevre bilincine önem veriyor

Avrupa Birliği (AB) üst düzey yetkilileri, biyolojik çeşitliliğin devamı, sıfır kirlilik ve iklim değişikliğiyle mücadele hedeflerini çok önemsiyor. Bu kapsamda çevre kirliliği ve iklim değişikliğiyle mücadele, sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik bilinçlendirme faaliyetleri düzenlenmesi birlik tarafından özellikle destekleniyor. Bu çerçevede bireylerde çevre bilincinin gelişmesi için ilkokuldan itibaren bilgilendirme faaliyetleri yapılmasının önemine dikkat çekiliyor.




AB Bilgi Merkezi ©2011