ETObünyesinde faaliyetlerini sürdüren Eskişehir AB Bilgi Merkezi “10 Aralık İnsanHakları Günü” kapsamında geçekleştirilen 11. AB İnsan Hakları Film Günleri içinbir dizi reklam kampanyaları gerçekleştirdi. Şehrin farklı noktalarında billboard,CLP, led ekranlar,  tramvay durakları ve alışverişmerkezleri gibi 83 farklı noktada görsel çalışmalar yayınladı.

 

AvrupaBirliği Türkiye Delegasyonu tarafından 2011 yılından itibaren her yıl, Dünyaİnsan Hakları Günü etkinlikleri çerçevesinde AB İnsan Hakları Film Günleri veAB İnsan Hakları Kısa Film Yarışması düzenlemektedir.  11 yıldır bu etkinlikleri AB Üye ÜlkeleriDiplomatik Temsilcilikleri ve Kültür Merkezlerinin desteğiyle ve kamu kurumlarıve yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde gerçekleştirilmektedir.

 

11.AB İnsan Hakları Film Günleri Covid-19 nedeniyle çevrimiçi gerçekleştiriliyor.28 seçkin film ve yönetmen söyleşileri ile birlikte  www.festivalscope.com/page/euhrfd-2021  adresi üzerinden seyircilerle buluşmaya devamediyor. Filimler, iklim krizi temalı çalışmalardan, kadının toplumdaki yeri,toplumsal cinsiyet eşitliği, eğitim hakkı, sağlık hizmetlerine erişebilmehakkı, göç ve kültürel diyalog gibi çeşitli konuları kapsıyor. Filmlerdenbazıları bizi, gelecekte yapay zekânın yerine dair düşünmeye davet ederken, belgesel,yarı belgesel, kurgu, animasyon, stop-motion gibi çeşitli tür ve teknikteki bu ödüllüfilmler de her yaş ve kesimden seyircinin beğenisine sunuluyor.

 

11. AB İnsan HaklarıFilm Günleri için 19 Aralık’a kadar, festivalscope.com’da hesabınızı oluşturupilgili etkinlik sayfasından istediğiniz filimi sepetinize ekleyerek ücretsizizleyebilirsiniz.




AB Bilgi Merkezi ©2011