AB Bilgi Merkezleri Ağı, gençler arasında iklimdeğişikliği ve sürdürülebilirlik bilincinin yaygınlaşması için harekete geçti.Gençlere bilim tutkusunu aşılamak için çalışan sosyal girişim Bilim Virüsü ileiş birliği yapan AB Bilgi Merkezleri, #GeçOlmadan adlı kampanya ileEskişehir’in de yer aldığı 19 ilde 1900 üniversiteli genci “AB-Türkiye İklimElçisi” olarak yetiştirmeyi hedefliyor.

Haziran ve Temmuz aylarında online olarak Eskişehir’dedevam eden kampanya kapsamında  #GeçOlmadan programı için başvuru alınmış,ilimiz üniversitelerinde lisans ve yüksek lisans öğrenimi gören her gençbaşvurmuştur.

Program boyunca “İklim Krizi ve Sürdürülebilirlik”hakkında ve “Sürdürülebilirlik Yetkinlikleri” konusunda özel tasarlanmış ikifarklı eğitim alan öğrenciler, aynı zamanda sanatçılar tarafından verilen“Yaratıcı Düşünce” atölyelerine katılmışlardır.

Program, iklim krizini önlemek ve yönetmek konusundageliştirilecek yeni teknolojiler ve çözümler hakkında gençleribilinçlendirmeyi, bu alanda doğacak yeni uzmanlık alanları açısından onlarıgeleceğe hazırlamayı amaçlıyor. Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın doğru anlaşılmasıda programın bir parçası olmuştur.

Öğrenciler, #GeçOlmadan programları sonunda daha iyibir gelecek için yaratıcı ve yenilikçi üretimler yapmaya teşvik edilmiştir.

Program sonunda oluşturulan jüri gençlerin projelerinidğerlendirilmiş, yaratıcı içerik ve projeler seçilmiştir.Programdan mezun olangençlerle oluşturulacak topluluğun, kampanya boyunca etkileşim içinde olması veçeşitli aktivitelerle kampanyanın etkisini arttırması ayrıca hedeflenmektedir..

Başvurusürecinden yaratıcı üretim aşamasına dek gençlerin öznesi olacağı eğitimprogramı, katılımcıları sadece bilgi ve farkındalık sahibi değil özgüvenli,aksiyoner ve çevresindekilere ilham veren birer elçi olarak yetiştirmeyihedefliyor.






AB Bilgi Merkezi ©2011