Eskişehir AB Bilgi Merkezi, Ramazan ayıvesilesi ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere gıda paketleri dağıttı.

Eskişehir ABBilgi Merkezi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun desteğiyle 450 kişiyegıda yardımı yaptı. Gıda kolileri Damla Özgereksinimliler Derneği, EleleGülümsetmeye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Esgörder EskişehirGörmeyenleri ve Göz Sağlığını Koruma Derneği, Eskişehir BedenselEngelliler Sanat Ve Spor Kulübü Derneği, Eskişehir  Müzisyenler VeSahne Sanatçıları Derneği, Eskişehir Umudun Çocukları Engelliler DayanışmaYardımlaşma ve Bilinçlendirme Derneği, Görsem Görme Engelliler DayanışmaDerneği, Keşkül-ü Fukara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, SessizMeleklerin Sesi Derneği, Sücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği, Türkiye HarpMalülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Türkiye Sakatlar DerneğiEskişehir Şubesi aracılığıyla sahiplerine ulaştırıldı.

Gıda yardımları hakkında değerlendirmedebulunan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi NikolausMeyer-Landrut:  “İslam dünyası için büyük önem taşıyan Ramazan ayındaherkes, yardıma muhtaç insanlara destek olmak için ilave çaba sarf etmelidir.Bu düşünceyle, AB Delegasyonu, pandemi döneminde durumları daha da kötüleşenyardıma muhtaç ailelere ulaşmaktan memnuniyet duymaktadır. Ülke genelindeki ABBilgi Merkezleri ağı sayesinde gıda paketlerimizin dağıtımı Ramazan ayı sonunakadar devam edecektir.  Bu hediye paketleriyle Ramazan’ı ve 9 Mayıs AvrupaGünü’nü hep birlikte kutluyoruz. Bu vesileyle bölgedeki yerel ortaklarımızagösterdikleri işbirliği için teşekkür ediyor ve bu mübarek ayda en iyidileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

30 Bin Kişiye Destek

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, ABBilgi Merkezleri Ağının yer aldığı Eskişehir AB Bilgi Merkezi ile birlikte 19ilde gıda paketleri dağıtarak, ülke çapında 30.000'i aşkın kişiye ulaşıyor.Ramazan ruhunu yaşatmayı amaçlayan bu yardımın alıcıları arasında pandemidenetkilenen Türk aileleri ile mülteci aileler yer almaktadır.






AB Bilgi Merkezi ©2011