ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



"ÜYELERİMİZİN TALEPLERİ MÜCADELE İÇİN ÖNEMLİDİR"

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler yaptığı açıklamayla Eskişehir Ticaret Odası üyelerinin ekonomik beklentilerini açıkladı.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, küresel pandemi ilan edilen COVID-19’un ekonomik sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yaptığı değerlendirmede ETO üyelerinin taleplerinin önemine dikkati çeken Güler; “COVID-19 artık küresel bir problemdir. Şüphesiz ki ekonomik sonuçları da olacaktır. Bu kapsamda hükümetimiz zaman geçirmeden “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi”ni açıklamıştır. Söz konusu paketle ivedi sorunlara temel önlemler alınmış; ancak durumun gidişatı kapsamında önlemlerin de geliştirilmesi bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu kapsamda biz de gerekli tedbirlerle ilgili yaptığımız çalışmayla üyelerimizin ilave taleplerini derledik; TOBB nezdinde ilgili Bakanlıklara ve Milletvekillerimize ilettik. Bu kapsamda süreci titizlikle takip etmeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Güler’in açıklamasında aktardığı ETO üyelerinin taleplerinin şu şekilde olduğu kaydedildi;

 

  • İşletmelerinin kapalı olması sebebiyle, ticari faaliyetlerine devam edemeyen küçük ölçekli üyelerimizin işletme kira bedellerinin sübvanse edilmesi ihtiyacı doğmuştur.

 

  • İşletmelerini kapatan firmalarımızın elektrik, doğalgaz ve su faturalarının sübvanse edilmesi gerekmektedir.

 

  • Küçük ölçekli işletmelerimizin belediyelere ödenen reklam, çevre temizlik ve emlak vergileri 2020 yılı için affedilmeli veya 2022 yılına ertelenmelidir.

 

  • Kredi çekecek olan üyelerimizin bankalar tarafından reddedilmesinin önüne geçebilmek amacıyla bir kereye mahsus olmak üzere sicil affı getirilmelidir.

 

  • Virüs salgını sebebiyle mağdur olan işletmelerin SGK işveren primlerinde indirime gidilmelidir.

 

  • Virüs salgını süresince işletmeleri kapalı olan firmaların yıl boyunca yapacakları ödemelerin dengesinin bozulacak olması sebebiyle bu yılki kira ücretlerine zam yapılmaması için gerekli düzenlemelerin yapılması beklenmektedir.

 

  • KDV Tevkifatı yalnızca belirli sektörlerde değil; genel ekonomik durum dikkate alınarak tüm tüccar ve sanayiciler için uygulanmalıdır.

 

  • Tıpkı iç havayolu taşımacılığında olduğu gibi, hizmet sektörünün tamamında KDV indirimi sağlanmalı, bu ekonomik sonuçlarla mücadele için destek verilmelidir.

 

  • Gelir vergisi beyannamelerinin ertelenmesi uygulaması katma değer vergisi, muhtasar beyanname, damga vergisi ve kurumlar vergisi için de uygulanmalıdır.
© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri