ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



GELECEĞE DEĞER KATAN LİDERLERE ETO’DAN ÖDÜL

Eskişehir Ticaret Odası tarafından düzenlenen Geleceğe Değer Katan Liderler Ödül Töreni, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’ın yanı sıra protokol ve iş dünyasının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Eskişehir Ticaret Odası, şehir ekonomisine katkı sağlayanlar için 22 Ocak Çarşamba günü Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde Geleceğe Değer Katan Liderler Ödül Töreni düzenledi. Ödül törenine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı ve Emine Nur Günay,  CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Faik Yavuz, protokol ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Güler iş dünyasının beklentilerini dile getirdi

Törenin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler üreten, ihracat yapan,  istihdam sağlayan tüccarın, sanayicinin, esnafın övgünün en büyüğünü hak ettiğini belirterek, bu düşünceden hareketle Geleceğe Değer Katan Liderler Ödül Töreni’ni düzenlediklerini söyledi. İş dünyasının bazı zorluklara rağmen kararlılıkla üretmeyi sürdürdüğünü belirten Güler, işverenin prim ve yüklerinin azaltılması durumunda istihdamın ve yatırımların artacağını dile getirdi. Merkez Bankası’nın faizleri indirmesi ile kredi faiz oranlarının da indiğini hatırlatan Güler, bu sayede tüccar ve sanayicinin daha uygun koşullarda kredi kullanabildiğini ifade etti.

Eskişehir’in öncelikli sorunlarına değinildi

Eskişehir’in öncelikli çözülmesi gereken sorunlarına da değinen Güler, Kuzey Çevre Yolu projesinin tamamlanması ve Eskişehir’in Gemlik Limanı ile demir yolu bağlantısının sağlanmasının önemine değindi. Eskişehir’in 100 yılı aşkın demiryolu ve raylı sistemler tecrübesi olduğunu da belirten Güler, destek verilmesi halinde Eskişehir’in Milli Yüksek Hızlı Tren’i üretip, tüm dünyaya da satabileceğini kaydetti.  Ödül alan tüccar ve sanayicileri tebrik eden Güler, Eskişehir Ticaret Odası üyelerinin sorumluluk alarak ülke ve şehir ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğinin altını çizdi.

TOBB 12 milyar nefes kredisi verdi

Törende konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Faik Yavuz, Eskişehir Ticaret Odası’nın Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’ni hayata geçirmesinin önemine vurgu yaparak, başta ETO Başkanı Metin Güler olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin iş camiasına verdiği maddi destek hakkında bilgi veren Yavuz, üyelerin finansmana erişmesi için çabaladıklarını dile getirdi. Bu kapsamda Kredi Garanti Fonu’nun TOBB’un 800 bin üyesine 400 milyar lira kefalet desteği verdiğini belirten Yavuz, TOBB tarafından da 12 milyar nefes kredisi sağlandığını dile getirdi.

Eskişehir ticaret ve sanayisinin gurur günü

Törende konuşan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ise Eskişehir’in ticaret ve sanayi şehri olduğunun altını çizerek, Geleceğe Değer Katanlar Ödül Töreni’nin Eskişehir ticaret ve sanayisi için gurur günü olduğunu dile getirdi. Eskişehir’in ileri teknoloji ürünü ihracatıyla dikkat çektiğini belirten Vali Çakacak, şehrin ekonomisine katkı sağlayan, istihdam yaratan ve üreten firmalara teşekkür ederek, ödül alan firmaları tebrik etti.

Ağbal’dan Kuzey Çevre Yolu talebine yanıt

Törende konuşan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ise Geleceğe Değer Katanlar Ödül törenine daveti dolayısıyla Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’e teşekkür etti. Eskişehir’in ticaret ve sanayi şehri olarak ülkemize güç ve cesaret verdiğini belirten Ağbal, ödül alan Eskişehir Ticaret Odası üyelerini kutladı. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’in Kuzey Çevre Yolu’nun hayata geçirilmesi talebine yanıt veren Ağbal, Kuzey Çevre Yolu’nda çalışmalarına hız verebilmek için Eskişehir milletvekilleri ile birlikte Ulaştırma Bakanlığı ile temasa geçeceklerini dile getirdi.

Gemlik limanı bağlantısı kalkınma planında var

ETO Başkanı Metin Güler’in Hasanbey Lojistik Merkezi ile Gemlik Liman Bağlantısı’nın tamamlanması talebine de yanıt veren Ağbal, 11. Kalkınma planında en çok önem verdikleri konuların başında organize sanayi bölgelerinin limanla bağlantılarının yapılması olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde Hasanbey Lojistik Merkezi ile Gemlik Liman Bağlantısı için çalışmaların başlayacağını dile getirdi. ETO Başkanı Metin Güler’in Milli Yüksek Hızlı Tren’in Eskişehir’de üretilmesi talebine de yanıt veren Ağbal, TÜLOMSAŞ’ın Milli Yüksek Hızlı Tren üretiminde ASELSAN ile birlikte kilit rol oynayacağını belirterek, bu konudaki çalışmalara hız verileceğini söyledi.

Türkiye ekonomisi 2020 yılında yüzde 5 büyüyecek

Türkiye ekonomisinin 2019 yılı performansını ve 2020 yılı beklentilerini değerlendiren Ağbal, 2019 yılının ülkemiz için birçok konuda meydan okuma yılı olduğunu belirterek, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin, ABD ve Çin arasındaki ticari savaşın Türkiye ekonomisini de olumsuz etkilediğini ifade etti. 2019 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 0.9 büyüdüğünü belirten Ağbal, 2020 yılında Türkiye’nin yüzde 5 büyümesini beklediklerini kaydetti. Son yaşanan gelişmelerin ekonomideki canlanmayı işaret ettiğini belirten Ağbal, fiyat istikrarı, hükümetin aldığı önlemler neticesinde ekonominin 2020 yılından itibaren toparlanacağını ve Türkiye’nin önümüzdeki 2 yıl içinde eski performansını yakalayacağını dile getirdi.

Eskişehir’in iş camiası ödül töreninde buluştu

Konuşmaların ardından Kurumlar Vergisi, Gelir Vergisi, En Yüksek İhracat, Yılın İstihdam Lideri, Yılın İnovasyon Lideri, Kente Değer Katan Lider, Yılın Yerel Yüksek Teknoloji Lideri, Yılın Marka Lideri, Yılın İstihdam Lideri kategorilerinde ve Eskişehir Ticaret Odası’nda 50. yılını dolduran üyelere ödül takdim edildi. İlçelerde Ahmet Sarı,  Mehmet Beşir Keskin, Mehmet Erçelebi ve Ömer Bülent Ünal’a gelir vergisi kategorisinde, Çekimsan Çelik Konstrüksiyon İnşaat ve Malzemeleri Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Karaçay Madencilik Hayvancılık Zirai Ürünler ve İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, Lütfü Yüksel Gıda Yağ Yem Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Magnesit Anonim Şirketi kurumlar vergisi kategorisinde ödül aldı.

Gelir vergisi ödülleri sahiplerini buldu

Eskişehir şehir merkezi gelir vergisi kategorisinde Ahmet Çam, Ahmet İskender Bayar, Ali İnci, Atila Ölce, Birol Çabuk, Cem Günsaçgün, Durmuş Karabağlı, Enver Öztürk, Hüseyin Kurtuluş, İbrahim Bektaş, İbrahim Zengin, Mehmet Ali Savuran, Mehmet Erçelebi, Mehmet Kent, Metin Soyiç, Nurettin Bilek, Nurullah Şen, Ömer Zeydan, Rate Kollektif Şirketi Mehmet Ali Yavuz Ve Ortakları, Riza Zeydan,Savaş Mehmet Özaydemir,Ünal Çeşme, Ürün Ticaret Kollektif Şirketi Taner Tamer Uygur ve Ortakları ödüle layık görüldü.

Kurumlar vergisi kategorisinde 24 firmaya ödül

Eskişehir kurumlar vergisi kategorisinde ise Altınbilek Makina İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Atışkan Yapı ve Endüstriyel Alçı Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Çekiçler İnşaat Taşımacılık Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi, Ertanlar Makina Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, ESGAZ-Eskişehir Şehir içi Doğalgaz Dağıtım Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi, Eti Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Eti Makine Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Europen Endüstri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, GKN Eskişehir Otomotiv Ürünleri Üretim ve Satış Anonim Şirketi, Kıraç Elektrik İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, KWS Türk Tarım Ticaret Anonim Şirketi, KYK Yapı Kimyasalları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Magnesit Anonim Şirketi, Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, Osmangazi Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi, Peyman Kuruyemiş Gıda Aktariye Kimyevi Maddeler Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Sanovit Seramik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Sarar Giyim Tekstil Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Sarar Otomotiv Petrol Ürünleri Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Sarp Havacılık Lojistik Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Selka Hazır Beton Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, TUSAŞ Motor Sanayii Anonim Şirketi, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi Anonim Şirketi, Yasin Çakır Un Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ödül alan firmalar oldu.

İhracatta 3 firmaya ödül

 İhracat kategorisinde ise Alp Havacılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Magnesit Anonim Şirketi, TUSAŞ Motor Sanayii ödüle layık görüldü.

50 yıllık ETO üyelerine ödül takdimi

Celman Akaryakıt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Çıldıroğulları Kollektif Şirketi Mustafa Çıldır ve Ortakları/Eskişehir Şubesi,  Eriş Kollektif Şirketi Uğur Bayar ve Oğulları Murat - Hasan Hakan Bayar, Feridun Küçüktiryaki, Göker Demir, Güreller Kollektif Şirketi’ne, Halim Pamukçu,Hikmet Çakmaklısoy, İsmet Özerdoğan, Makaslı Makina Metal Ve Pres İşleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, Mete Yalama, Orhan Öğüt, Şoför ve Nakliyeciler Oto Ticaret Limited Şirketi, Yalçın Onrat ise Eskişehir Ticaret Odası’na 50 yıldır hizmet ederek ödül alan üyeler ve şirketler oldu.

Yılın enleri ödülleri 5 firmanın oldu

Yılın İstihdam Lideri ödülü Arçelik A.Ş. Buzdolabı İşletmesi’ne, Yılın İnovasyon Lideri Ödülü Albila Serum Biyolojik Ürünler Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne, Yılın Yerel Yüksek Teknoloji Lideri Ödülü Alp Havacılık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’ne, Yılın Kente Değer Katan Lideri Ödülü Polimeks Holding’e, Yılın Marka Lideri Ödülü Eti Gıda Sanayi A.Ş’ye verildi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri