ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



TARIM FUARI SEKTÖRE DEĞER KATACAK

ETO Başkanı Metin Güler, 4-8 Eylül günlerinde düzenlenecek olan Eskişehir Tarım Fuarı’na yerli ziyaretçinin yanı sıra alım heyetlerinin de katılacağını belirterek, fuar sayesinde tarım sektörüne ve şehir ekonomisine canlılık geleceğini vurguladı.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, 4-8 Eylül günlerinde düzenlenecek olan Eskişehir Tarım Fuarı hakkında değerlendirmede bulundu.  Eskişehir’in fuar ve kongre şehri olması için çaba gösterdiklerini belirten ETO Başkanı Güler, şehrin hizmet sektörüne katkı sağlamak, yeni sektörlerin oluşmasına öncülük etmek, ticareti canlandırmak için çalıştıklarını söyledi. Fuarların şehrin tanıtımına da katkı sağladığını belirten Güler, fuar ve kongre turizmiyle öne çıkan şehirlerin ekonomisinin de geliştiğine dikkat çekti.

2019 yılında 8 fuar düzenlenmiş olacak

Tarım fuarı ile birlikte Eskişehir Ticaret Odası-TÜYAP Fuar Merkezi’nde bu yıl 5. fuarın düzenlenmiş olacağını belirten Güler, ekim, kasım ve aralık ayında düzenlenecek olan fuarlarla Eskişehir’de 2019 yılında toplam 8 fuarın gerçekleşeceğini ifade etti. 90’a yakın firmanın stant açacağı Eskişehir Tarım Fuarı’nın yalnızca Eskişehir’den değil yakın ve çevre illerden de yoğun ilgi gördüğünü belirten ETO Başkanı Metin Güler, fuar sayesinde Eskişehir’deki üreticilerin firma sahipleriyle bir araya gelme fırsatı da yakalayacağını kaydetti.

Eskişehir’e 100’e yakın alım heyeti gelecek

Fuarların Eskişehir ekonomisine kattığı değere de dikkat çeken Güler, TÜYAP’ın yurt dışında yaptığı tanıtım çalışmaları sayesinde 100’e yakın alım heyetinin Eskişehir’e geleceğini söyledi. Fuara gelen yabancı alım heyetlerinin gelmesi ile birlikte yerli firmalar için ihracat yapma fırsatı doğduğunu da belirten ETO Başkanı Metin Güler, fuar aracılığı ile tarım sektörüne katkı sağlanacağını ifade etti.

Üreticilere eğitim ve konferans verilecek

Fuarda tarım sektörüne yönelik konferans ve eğitimlerin de verileceğini belirten Güler,  Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Eskişehir Ticaret Borsası, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve belediyelerin desteğiyle üreticilere yönelik bilgilendirme etkinlikleri düzenleneceğini söyledi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri