ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO ÜYESİ MÜTEAHHİTLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan sunum ile ETO üyesi firmalara Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkındaki Yönetmeliğe ilişkin bilgi verildi.

Eskişehir Ticaret Odası ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkındaki Yönetmeliğe ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi. ETO Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler,  Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik, ETO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Çavdar ve çok sayıda firma temsilcisi katıldı.

Yönetmelik ile müteahhitlere bazı koşullar getirildi

Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, üyeleri ilgilendiren mevzuat değişiklikleri ve kanunlarla ilgili toplantılar gerçekleştirerek, tüccar ve sanayicinin kendi sektörlerindeki yenilikleri takip etmeleri için çaba gösterdiklerini kaydetti. Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkındaki Yönetmelik ile ilgili sektörde faaliyet gösteren firmaların son üç yıldaki bilançolarına bakılacağını belirten Güler, yapılan düzenleme ile yapım işlerini yüklenecek müteahhitlere mali, mesleki ve teknik yeterlilik noktasında bazı koşullar getirildiğini söyledi.

Yönetmelik ile sürdürülebilir ve sağlıklı projeler hayata geçecek

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik ise, yönetmeliğin 02 Mart 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandığını dile getirerek, yönetmelik sayesinde kurumlar ve kuruluşlar tarafından müteahhitlere bazı koşullara göre iş verileceğine, böylece sağlıklı ve sürdürülebilir projeler üretilebileceğini vurguladı. Konuşmaların ardından Yapı Denetimi Şube Müdürü Sema Çelik, Makine Mühendisleri Mehmet Kiber ve Serhat Ediz, Mimar Arzu Candar, Şube Personeli Suat Deniz tarafından yapılan sunumda Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması Ve Kayıtlarının Tutulması Hakkındaki Yönetmeliğe ilişkin bilgi verildi. Sunum sonunda ETO üyelerinin yönetmelik hakkında soruları da cevaplandırıldı.

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri