ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



MAYIS MECLİS TOPLANTISI EFKM’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eskişehir Ticaret Odası’nın Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, meclis, komite, organ üyeleri ve yönetim kurulu ve meclis eski başkanlarının katılımı ile Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Eskişehir Ticaret Odası’nın Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nde (EFKM) yapıldı. 29 Mayıs Salı günü gerçekleşen toplantıya, ETO meclis üyelerinin yanı sıra, meslek komiteleri, organ üyeleri, ETO eski yönetim kurulu ve meclis başkanları da katıldı. Meclis Başkanı Halil İ. Ara’nın açılış konuşmasında, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nde meclis toplantısını yapmaktan büyük gurur duyduklarını belirterek, ETO’nun şehre ve üyelerine kıymetli bir eser kazandırdığını kaydetti. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda mayıs ayı faaliyetleri kısa film olarak meclis üyeleriyle paylaşıldı.

Güler’den projeye destek olanlara teşekkür

Meclis toplantısında konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi ve ETO Hizmet Binası projesinde sona yaklaştıklarını belirterek, projenin hayata geçirilmesi için arsa alımından bu güne kadar tüm katkı sağlayanlara teşekkür etti. Projenin bu günlere gelmesinin kolay olmadığını kaydeden Güler, 22 Milyon liralık bütçe ile 74 milyon liralık projeye başladıklarını, bütçe tasarrufu, hibe ve sponsorluk gelirleriyle EFKM’yi bu günlere ulaştırdıklarını kaydetti.

Üyelere 90 milyon lira kredi ve 151 milyon dolar ihracat kredisi desteği

Bir yandan kalıcı eser projeleri için çalışırken diğer yandan üyelerin finansman sorunlarına yöneldiklerini kaydeden Güler, 2017 ve 2018 yılında ETO’nun özkaynaklarının da kullandırılması sayesinde üyelere sağlanan Nefes Kredisi’nin 90 milyon liraya ulaştığını ifade etti. Eximbank Eskişehir İrtibat Ofisi’nin de açılışından bu yana büyük performans sergilediğini kaydeden Güler, Eximbank Eskişehir İrtibat Ofisi’nin Eskişehirli firmalara 151 milyon 115 bin 993 dolar ihracat kredisi, 32 milyon 437 bin 426 dolar da sigorta desteği sağlanmasına aracılık ettiğini söyledi.

ETO sayesinde 332 girişimci kendi işyerini açtı

ETO Akademi’nin 2017-2018 eğitim ve seminer dönemini mayıs ayında tamamladığını kaydeden Güler, bu süre zarfında 6 farklı başlıkta 139 eğitimde 5126 kişiye eğitim ve seminer verildiğini, girişimcilik eğitimleri sayesinde kendi iş yerini açan kişi sayısının ise 332’ye ulaştığını dile getirdi. Üyelerin sektörel gelişimlerine de önem verdiklerini kaydeden Güler, Ocak-Mayıs ayları arasında 500’den fazla üyenin ücretsiz olarak yurt içi fuarlara katılımını sağladıklarını söyledi. Konuşmaların ardından ETO Başkanı Metin Güler, meclis, komite, organ üyeleri ve yönetim kurulu ve meclis eski başkanları ile birlikte Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri