ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ETO’YA KONUK OLDU

Eskişehir Ticaret Odası’na konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üyelerin talep ve beklentilerini dinledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Toplantı Salonu’nda tüccar ve sanayiciler ile bir araya geldi. 27 Mayıs Pazar günü gerçekleşen toplantıya, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Prof. Dr. Gaye Usluer, Cemal Okan Yüksel, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da eşlik etti.  

Seçimlerden sonra Türkiye’nin öncelikli gündemi ekonomi olmalı

Toplantıda konuşan ve 24 Haziran erken seçimlerinin Türkiye’ye, Eskişehir’e, ETO üyelerine hayırlı olmasını dileyen Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, ancak daha seçim yapılmadan yeniden erken seçim yapılacağı söylentilerinin ortaya çıkmasının iş camiasını endişelendirdiğini kaydetti. Türkiye’nin son yıllarda tüm enerjisini seçimlere sarf ettiğini belirten Güler, artık Türkiye’nin 24 Haziran’dan sonra öncelikli olarak ekonomiye, enflasyona, istihdam sorununa, cari açığa, dış borca, dövizin yükselmesine, yatırımlara odaklanması gerektiğini dile getirdi.

Güler: “Milli yüksek hızlı tren projesi Eskişehir’in hakkı”

Eskişehir’in talep ve sorunlarını da dile getiren ETO Başkanı Metin Güler, Milli Yüksek Hızlı Tren Projesi’nde TÜLOMSAŞ’ın devre dışı bırakılmasına anlam veremediklerini belirterek, Eskişehir’in 100 yıllık köklü demiryolu tecrübesiyle bu projenin üstesinden layıkıyla geleceğinin altını çizdi. Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi (URAYSİM) projesinin de havada kaldığını kaydeden Güler, ön çalışmaları yapılan ve bütçesi hazırlanan URAYSİM projesinin bir an önce hayata geçmesi gerektiğini kaydetti.

Meslek liselerinde ticaret ve sanayi odalarına görev verilmeli

Eskişehir’in çevre yolu sorununa da dikkat çeken Güler, Güney Çevreyolu projesinin tamamlanması gerektiğini, mevcut çevreyolunun şehrin trafiğini daha da yoğunlaştırdığını kaydetti. Eskişehir’in teşviklerde yıllardır üvey evlat muamelesi gördüğünü de kaydeden Güler, Eskişehirli üreticiye özel teşvik uygulanması gerektiğini kaydetti. Eskişehir’de özel ihtisas organize sanayi bölgeleri oluşturulmasının önemine de değinen ETO Başkanı Güler, ara eleman sıkıntısını çözmek için yeni bir model geliştirerek, meslek liselerinin yönetiminde ticaret ve sanayi odalarına yer verilmesi gerektiğini kaydetti.

Tüccar ve sanayicinin omuzlarındaki yük hafifletilmeli

CHP’nin seçim vaadi olarak duyurduğu asgari ücret hakkında da değerlendirmede bulunan Güler, iş camiasının çalışanlarına yüksek ücret vermekten memnuniyet duyacağını belirterek, ancak işverenin omuzlarındaki ağır vergi ve prim yükünün kaldırılması gerektiğini kaydetti. Güler konuşmasında son olarak Eskişehir’de yapılması planlanan termik santral sorununun çözümü için tüm siyasilerden destek beklediklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu: “Dünyada en çok değer kaybı yaşayan para birimi Türk Lirası”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yaptığı konuşmada demokrasiye vurgu yaparak,  devletin vatandaşına vatandaşın da devletine güvenmesi gerektiğini kaydetti. Düşünce özgürlüğü ve demokrasinin öneminin altını çizen Kılıçdaroğlu,  iş dünyasının can ve mal güvenliğinin yatırımcı için hayati unsurlardan biri olduğu olduğunu söyledi. Türk Lirası’nın yaşadığı değer kaybına da dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Türk Lirası’nın dünyada en çok değer kaybı yaşayan para birimi olduğunu ve Türkiye’nin en yüksek faizle borçlanan ülke durumuna geldiğini dile getirdi.

Eskişehir turizmin, sanayinin, ticaretin, üniversitelerin şehri

İş dünyasını yakından ilgilendiren vergi affı ve yapılandırmalara da değinen Kılıçdaroğlu, bu uygulamaların vergisini zamanında ödeyen tüccar ve sanayicinin cezalandırıldığını kaydetti. Eskişehir’in turizmde gösterdiği potansiyelin dikkat çekici olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, Eskişehir’in son zamanda Bursa’dan bile daha çok turist çektiğini söyledi. Eskişehir’in turizm, ticaret ve üniversite şehri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Eskişehir’in aynı zamanda milli sanayinin de merkezi olduğunu, şehrin bu yönünün geliştirilmesi için sanayiciye daha fazla teşvik verilmesi gerektiğini kaydetti.

Ara eleman sıkıntısını OSB’lerle birlikte çözeceğiz

Eskişehir’in ileri sanayi potansiyelinin geliştirilmesi ve dünya ile rekabet edebilmesi için liman demiryolu ve havayolu bağlantısının da bir an önce hayata geçmesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ara eleman sıkıntısını çözmek için yatılı meslek lisesi projesi hazırladıklarını ve meslek liselerindeki sorunun çözümü için OSB’lerle işbirliği yapılacağını söyledi. Konuşmaların ardından ETO üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na talep ve şikayetlerini iletti.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri