AB Büyükelçisi Christian Berger ve İrlanda Büyükelçisi SonyaMcGuinness Eskişehir Café Europa etkinliğinden öğrencilerle bir araya geldi.Eskişehir'deki AB Bilgi Merkezi tarafından 20 Nisan 2020 tarihinde koordineedilen online toplantıda Covid-19 zamanlarındaki dezenformasyon ve Infodemickavramı tartışıldı.

 

Moderatörlüğü Doç. Dr. Erhan Akdemir tarafından yapılanetkinlikte, karşılıklı görüş alışverişşeklinde gerçekleşen toplantıda, Büyükelçi Christian Berger, küresel salgınsırasında AB'nin dezenformasyonla nasıl mücadele edildiğine ilişkinaçıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı ayrıca doğru ve yanlış bilgiarasında ayrım yapmanın önemini vurguladı.  AB kurumlarının doğru bilgininyayılmasını sağlamak için internet ve tarama hizmeti sağlayıcılarıyla işbirliğiyapmaya başladığını da ekledi.

 

İrlanda Büyükelçisi Sonya McGuinness ise öğrencilere, karşılaştıklarıbilgilerin doğruluğunu kontrol edip etmediklerini ve Infodemic ile nasıl başaçıktıklarını sordu. Kriz zamanlarında her zamankinden daha fazla başvurulmasıgereken, gerçeklere dayalı ve güvenilir çok sayıda küresel, ulusal ve yerelbilgi kaynağı olduğunu ekledi.






AB Bilgi Merkezi ©2011