Eskişehir Ticaret Odası (ETO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezi ve AIESEC Eskişehir işbirliğinde 7 ve 8 Ağustos 2019 tarihlerinde Vehbi Koç Kongre Merkezinde “AB Üyelik Sürecinde Kadının Rolü” isimli etkinlik düzenledi.
Etkinliğe, 10 Farklı ülkeden (Kolombiya, İtalya, Yunanistan, Almanya, Kırgızistan, Fas, Tunus, Mısır, Romanya, Pakistan) gelen 25 yabancı öğrencinin yanı sıra, 75 Türk öğrenci katıldı.
Etkinliğin ilk oturumunda Avrupa Birliği Takımı Üyesi ve Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Orhon “Kadına Karşı Şiddet ve Medya”, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Alev Özdemir Karabağ “Kadın ve Sağlık” konu başlıklarında sunumlar gerçekleştirdi. Etkinliğin ikinci oturumunda ise Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Akdemir “Kadın ve Siyasal Katılım”, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Kadın Sağlığı Danışma Merkezi Proje Asistanı Fulurya Inan, “Kadın ve Göç” konu başlıklı sunumları ile tecrübelerini paylaştı.
Programa katılan öğrencilere sertifika verildi
Panele katılan Türk ve yabancı öğrenciler,  Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Akdemir ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İİBF Dr. Öğr. Üyesi Ali Onur Özçelik gözetiminde,  Kadın ve Göç, Kadın ve Siyasal Katılım, Kadın Karşı Şiddet ve Medya, Kadın ve Sağlık konu başlıklarında yuvarlak masa oturumları ile kadının rolünü tartıştılar. Programın sonunda öğrencilere Katılım Belgesi takdim edildi. Etkinliğin son gününde ise katılımcılar Frig Vadisinde kültürel yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi.






AB Bilgi Merkezi ©2011